bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pržena Riba»Prženi šaran sa kukuruznim brašnom

Prženi šaran sa kukuruznim brašnom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Prženi šaran sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 12
03/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Prženi šaran i hladno pivo - takve đakonije nema!"

Potrebni sastojci

  • šaran - pko 1, 5 kg, kotleti ili parčići
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 1 šolja ili više, za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro posolite parčiće ribe i pospite ih biberom i isceđnim sokom od limuna.

Ostavite da odstoje tako 30 minuta, zagrejte masnoću za prženje u dubokom tiganju.

Svako parče ribe dobro uvaljajte u kukuruzno brašno, prethodno pomešano sa malo soli i bibera i pržite dok ne bude zlatasto sa obe strane.

Gotovu ribu ocedite na rešetki, ispod koje je papir za pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: