Ružice Eli sa sirupom

ElitsaElitsa
Početnik
4
Ružice Eli sa sirupom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
35
"Neodoljivo sočne i aromatične sirupirane ružice koje će biti sjajan dodatak vašoj šolji kafe"

Potrebni sastojci

  • kvasac - pola kocke
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 2 koamda
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 1 šolja
  • sirće - 1 kašičica ili kora limuna
  • brašno - koliko upije za meko testo
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 4 šolje
  • vanila - 2 komada ili kora limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se priprema od gore nabrojanih sastojaka. U posudu od dva litra se stavljaju prvo ulje, šećer, kvasac i hladno sveže mleko, promeša se da se kvasac dobro rastvori. Dodaje se sve ostalo i najlakše je da se dobro umuti mikserom.

Dodaje se brašno i mesi se rukom, dok ne prestane da se lepi. Ostavlja se na toplom pokriveno poklopcem pola sata da naraste. Posle se mesi ponovo i razvija se. Dobijena kora se podmazuje uljem, uvija se u rolat i seče se nožem na parčiće oko jedan i po cm, i okreće se u podmazanu posudu.

Ružice se stavljaju na rastojanju jedna od druge i ostavljaju da narastu pola sata na toplom. Peku se u jakoj rerni na 220 stepeni. Kad se ohlade, ružice se prelivaju vrelim sirupom.

Nadam se da ćete se snaći za ukusan rezultat!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: