Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača sa Sodom»Babina pogača sa sodom

Babina pogača sa sodom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945433
Babina pogača sa sodom
Fotografije: Evtini Retsepti
2 / 3
05/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Jedna od najstrožije čuvanih babinih tajni - tačan recept za najukusniju pogaču od sode"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • so - 1 izvršita kašičica
  • brašno - oko 650 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izmešajte kiselo mleko sa sodom i ostavite da naraste, nakon čega postpeno počinjete da dodajete deo brašna i so, prestajući da mešate.

Dodajte još malo brašna, dok testo ne postane dosta gusto. Preostalo brašno sipajte na radnu površinu i preko njega sipajte gusto testo, nakon toga počnite da mesite dok se ne upije svo brašno.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i prebacite oblikovan hleb. Obavezno napravite nekoliko razreza u testu. Tako će hleb bolje da se ispeče.

Stavite pogaču u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 45 minuta ili dok ne bude gotovo. Ispečen hleb pokrijte čistom krpom i ostavite tako pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: