bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Brzo predjelo s kozijim sirom

Brzo predjelo s kozijim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k15415k362
Brzo predjelo s kozijim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7VIDEO
07/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
9 min.
Porcije
1
"Ako očekuješ specijalne goste, a nemaš vremena da se vrtiš po kuhinji - ovaj recept će te spasiti"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 200 g (meki)
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • toping od borovnice - 2 - 3 kašike
  • toping od jagode - 2 - 3 kašike
  • menta - listovi, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Koziji sir treba da kremaste vrste - s tvrdom koricom, cilindričnog oblika.

1. Izaberite odogovarajuću vrstu kozijeg sira, koji je sličan po teksturi kamemberu, ali ukus i oblik su durgačiji. Kremast je iznutra i sa tvrdom koricom spolja, u obliku malog rolata. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 15-20 minuta pre nego što ga spremite.

2. Umutite jaje s prstohvatom soli i u drugom tanjiriću pripremite prezle. Zagrejte ulje na umerenu do visoku temperaturu. Količina treba da je dovoljna da prekrija bar polovinu sira.

3. Rolnicu uvaljajte prvo obilno u jaje i posle u prezle, tako da se dobije gusti sloj smese za pohovanje. Sačekajte 1 minuta da se stegne i stvrdne i spustite je u vrelo ulje.

4. Ispržite dok ne dobije zlatastu preplanulost sa svih strana i izvadite na kuhinjski ubrus koji će apsorbovati suvišnu masnoću.

5. Stavite sir u odgovarajući široki tanjir i prelijte topingom od borovnice. Sa strane ukrasite topingom od jagoda i nacrtajte dekoraciju koju vi želite. Lepo će biti i da samo nakapljete toping preko tanjira. Dodatno ukrasite listovima sveže mente i servirajte.

Ovo je ideja za veoma lako i brzo predjelo. U isto vreme ima izvrsan izgled i neverovatno je pogodno za praznike i specijalne goste. Sa malo truda - impresivan rezultat.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: