Posna pogača

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
09/12/2017
"Tradicija nalaže da na Badnje veče na trpezi bude posna pogača, a mi ćemo vam pokazati kako da napravite najukusniju "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 232
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • voda - 400 ml, mlaka
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 700 g
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka (osim semena) zamesite meko testo. Podelite ga na dva dela - jedan malo veći.

Oblikujte ga u pogaču i stavite u sredinu dobro podmazane posude za pečenje. Manje parče testa podelite na tri dela, od kojih je jedno za ukras.

Druga dva oblikujte u fitilje i uvrnite. Njima se obloži pogača u krug. Ostavljeno parče testa se oblikuje u grozd, krst, sunce ili šta želite.

Namažite pogaču uljem i pospite semenjem. Pecite je u umereno zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Namažite gotovu pogaču s malo maslaca.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar