Domaći hleb bez glutena

10/12/2017
"Ukusna briga o zdravlju "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 304
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 ml
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • laneno seme - 1 supena kašika, mleveno
  • pirinčano brašno - 200 g
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo pirinčano brašno i oblikujemo udubljenje. Dodajemo kukuruzno brašno, mleveno seme lana, ulje, so i jaje.

U kiselo mleko dodajemo sodu da nadođe i sipamo u udubljenje. Dobro promešamo viljuškom, uzimamo i od brašna i mešamo dok se ne dobije gusta kaša, koja liči na kačamak.

U mali pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje sipamo gustu smesu kašikom i odozgo poravnamo. Nožem pravimo nekoliko proreza.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventillatorom, oko 25-30 minuta je gotov. Izvadimo i kad se malo ohladi izlomimo na komade po prorezima.

Jedemo sa paradajzom i sirom ili po izboru. Hleb je mekan, aromatičan, zdrav i jedinstvenog ukusa. Bar znamo šta jedemo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar