Način pripreme
1. Meso se iseče na tanke parčiće i začinjava se solju i sveže mlevenim biberom. Preliva se istopljenim maslacem i zaprži se u tiganju dok ne postane zlatasto. Izvadi se.
2. U isti tiganj se dodaje luk isečen na trakice, dinsta se dok ne omekša.
3. Dodaju se isečeni listići pečuraka i kad postanu zlatasti dodaju se i kiseli krastavčići isečeni na parčiće.
4. Deglazira se vinom i ostavlja se 30 sekundi da ispari alkohol i da ostane samo aroma. Dodaje se senf i paradajz pire. Meša se.
5. Meso se vraća u tiganj i naliva se tečna pavlaka. Začinjava se biberom.
Garnirung je od skuvanog i izgnječenog krompira u pire i dodatih oko 150 g maslaca.
Beleška: Kuvano je u debeloj šerpi od livenog gvožđa na umerenoj vatri.
Treba paziti sa solju, jer su dovoljno začinjeni senfom i kiselim krastavčićma.
Ne dodajem mleko u krompir pire, već samo više maslaca.