Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseo kupus sa svinjskim grudima

Kiseo kupus sa svinjskim grudima

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Kiseo kupus sa svinjskim grudima
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Jelo koje svi vole, koje je dobro došlo na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 800 g
  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • ulje - oko 200 - 300 ml (zavisi koliko su masne grudi)
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na porcije. U zagrejanoj masnoći se proprže komadi mesa dok se ne dobije lepa karamel korica.

Dodaje se aleva paprika na kratko i blago se posoli meso.

Dodaje se isečen kupus. Dolivaju se 2 šolje vode i ostavlja se 15-20 minuta da se izdinsta.

Jelo se sipa u posudu za pečenje i stavlja u rernu. Kuva se na 200 stepeni 40 minuta.

Gotovo jelo začinjava se biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: