Teleća kolenica u sosu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
14/12/2017
"Ne tražite više najbolji recept za teleću kolenicu - našli smo ga i vreme je da u njemu uživate "
Priprema20 min.
Kuvanje250 min.
Ukupno270 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 337
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite meso biberom i solju. U tiganju zagrejte ulje i maslac. Uvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.

Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno.

Začinite solju, lovorovim listom i majčinom dušicom. Ugasite sa 200 ml vina i dolijte 300 ml vode. Dodajte mleveni paradajz, promešajte i prebacite smesu u meso.

Dobro zatvorrite posudu folijom. Pecite jedan sat na 200 stepeni i još 3 ata na 180 stepeni. Pet minuta pre nego što izvadite iz rerne, sklonite foliju i ostavite da se zapeče.

Izvadite jelo i odvojte veći deo povrća sa delom bujona.

Pasirajte u vratite nazad u posudu.

Promešajte sos i servirajte sa garnirungom koji preferirate!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar