bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem Brule»Jednostavan domaći krem brule

Jednostavan domaći krem brule

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jednostavan domaći krem brule1 / 6
18/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
"Danas ćemo vam predstaviti jedan od najpopularnijih francuskih deserata, etalon za kvalitet i klasu! Priprema se lako i neverovatno je ukusan."

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 1 litar, slatka
  • žumanca - 12 komada
  • šećer - 200 g
  • smeđi šećer - 60 g
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo u šerpi na ringli pavlaku, dodajemo šećer i mešamo, dok se ne istopi. Dodajemo i vanilu.

Mutimo žumanca dok se ne pretvore u krem.

Sklanjamo pavlaku i hladimo je.

U ohlađenu pavlaku dodajemo pažljivo kroz cediljku žumanca, uz neprestano mešanje.

Rasporedimo smesu u posudice.

Stavljamo posudice u posudu za pečenje, u koju nalivamo vodu do trećine visine posudica.

Pečemo na vodenoj pari na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: