Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pasulj sa kiselim kupusom

Pasulj sa kiselim kupusom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
501146
Pasulj sa kiselim kupusom
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Ovo je ključ sreće i dugovečnosti - jednostavna, ali ukusna hrana, pripremljena s mnogo ljubavi, konzumirana sa zadovoljstvom!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 manja glavica
  • pasulj - beli, 1 šolja
  • ulje
  • nana
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na sitno i stavlja u šerpu zajedno sa malo ulja i kiselim sokom od kupusa dok ne omekša. Kada je gotovo sklanja se u jedan kraj šerpe i u drugi se stavlja malo brašna koje se zapži jedan minut. Dodaje se u aleva paprika i nana i dobro se promeša.

Kupus se pomeša sa prethodno skuvanim belim pasuljem i ostavlja na tihoj vatri oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: