Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Klasični meki medenjaci

Klasični meki medenjaci

MiryanaMiryana
Početnik
121
Klasični meki medenjaci
Fotografije: Mariana
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Kada je reč o medenjacima i haljinama, najbolje je da se uzdate u klasiku"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • med - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • cimet - 1 kesica
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci se pomešaju i mikserom se promešaju. Dodaje se postepeno brašno, a kad je nemoguće da se radi mikserom nastavlja se rukom. Kada je testo gotovo, razvija se i nabrašni s obe strane da se ne lepi.

Iseku se željene figure i stavljaju se na papir za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Gotovi medenjaci se odmah lepe slatkom i stavljaju u zatvorenu posudu u koju ne ulazi vazduh. Na samom početku pri vađenju iz rerne su mekanu, ali nakon nekoliko sekundi se blago stvrdnjavaju. To je normalno, omekšaće.

Ne treba da se zarumene jer će biti tvrdi! U tom slučaju dodajte kriške jabuke u posudu s medenjacima i zatvorite poklopac, nakon nekoliko sati će omekšati.

Volim da ih pravim uveče, a ujutru da obradujem decu. Iako sam ljubitelj čokolade, najukusniji su sa marmeladom ili domaćim slatkom od jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: