Praznične breskvice

Skilful CookSkilful Cook
Početnik
1
Praznične breskvice
Fotografije: Teodora Meshterova
7 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
"I za radni dan, i za praznik - najukusnije praznične breskvice"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • svinjska mast - 1 šolja, topljena
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1 kesica
  • vanila - 1 komad
  • brašno - za meko testo
  • šećer - kristal, za valjanje
  • poslastičarska boja - crvena i žuta (ja koristim step sokove u kesicama)
  • marmelada - ili slatko za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo sa šećerom, dodajemo istopljenu mast i kiselo mleko pomešano sa sodom i vanilom. Postepeno dodajemo brašno i zamesimo meko testo.

Od mekog testa pravimo loptice veličine oraha i pečemo ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu ružičaste. Slepimo keksiće s marmeladom.

Rastvaramo poslastičarsku boju (ili step sokove) i svaki keksić potapamo s jedne strane u crveno, a s druge u narandžasto i nakon toga uvaljamo i kristal šećer.

Za lisitiće možete da koristite zeleni marcipan (ali možete da improvizujete, da koristite šimšir, krem od maslaca, hladnu glazuru i čak listiće isečene od zelenog papira).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: