Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran na roštilju sa bogatom marinadom

Šaran na roštilju sa bogatom marinadom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Šaran na roštilju sa bogatom marinadom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"I punjen nije loš, ali nema ukusnijeg šarana od ovog na roštilju sa bogatom marinadom"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • so - 3 - 4 prstohvata
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • limun - 1 komad
  • biber - 2 prstohvata
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana dobro i operemo ga hladnom vodom spolja i iznutra. Isečemo šarana na filete debljine oko 1.5 cm.

Očistimo, oljuštimo beli luk, isečemo fa ili izgnječimo. U pleh ili duboku šerpu počinjemo da ređamo riblje filete. Preko posipamo biber, so i beli luk.

Ako smo ih stavili u duboku posudu, poređamo još jedan red i pospamo začinima. Posipamo vinom, maslinovim uljem i sokom od limuna, ostavljamo tako da odstoji oko jedan sat.

Uključujemo roštilj, namažemo i ostavljamo da se dobro ugreje, nakon toga stavljamo ribu da se peče.

Držimo svako po 5 minua sa obe strane ili dok komadi ne dobiju zlatnu boju.

Serviramo sa salatom po želji i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: