Paprike i patlidžan sa paradajz sosom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
29/12/2017
"Veličanstveno letnje jelo koje možda nije mnogo lako, ali je zato ukusno!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano695
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i isecite na tanke trake. Isecite i patlidžan i posolite ga. Ostavite ga da se ocedi od gorkog soka.

Zagrejte ulje u tiganju i ispržite sivriju. Na isti način uradite i sa patlidžanom.

Oljuštite luk i isecite na male kocke. Izdinstajte ga u masnoći. Dodajte alevu papriku i konzervu paradajza. Kuvajte 7-8 minuta.

Poređajte sivriju i patlidžan u odgovarajuću posudu. Začinite solju. Sipajte odozgo nadev od paradajza i ispecite u vreloj rerni dok jelo ne ostane na masnoći.

Pre nego što izvadite posudu pospite obilno narendanim kačkavaljem. Gotovo jelo pospite istucanim belim lukom i peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar