Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa slatkom od ribizli

Kiflice sa slatkom od ribizli

Kiflice sa slatkom od ribizli
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
24
"Nadamo se, nadamo, nadamo da će za svako dobro biće da ostane jedan tanjir sa ovakvim vazdušastim kiflicama"

Potrebni sastojci

  • margarin - 200 g (može i maslac)
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja + za posipanje
  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1 kašičica
  • slatko od ribizli - 1 teglica
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - oko 700 - 800 g (ako je neophodno dodajte još)
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom mleku. Dodajte so i šećer. Nakon što kvasac naraste, razbijte jaja (odvojte jedno žumance za mazanje) i umutite ga. Dodajte ga u kvasac. Napravite udubljenje u prosejanom brašnu.

Sipajte smesu, dodajte i omekšali margarin. Zamesite meko testo. Ostavite ga na toplom, uvijajući ga folijom, da naraste.

Podelite testo na lopte. Razvijte lopte u tanke kore i isecite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite slatko od ribizli.

Namažite svaku kiflicu umućenim žumancem, pospite ih šećerom, poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom i ostavite na toplom da narastu.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne postanu zlataste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: