Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Bogata musaka sa prelivom od pavlake

Bogata musaka sa prelivom od pavlake

Bogata musaka sa prelivom od pavlake
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Musaka je jelo bez koga jednostavno ne možemo A ova nam je od omiljenih"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • mleveno meso - 400 g
  • kupus - 400 g
  • paradajz - 2 komada, srednje velika
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 150 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 ml
  • ulje - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na sitno. Izdinstajte ga u delu masnoće dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i nastavite da kuvate dok mleveno meso ne promeni boju.

Narendajte paradajz na krupno rende i dodajte ga u smesu. Skuvajte uz neprestano mešanje 3-4 minuta i sklonite tiganj sa ringle.

Oljuštite krompir i isecite ga na sitno ili ga narendajte na šajbne na krupno rende. Blanširajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.

Narendajte kupus na veoma fino i izdinstajte ga u ostatku masnoće dok ne omekša. Dodajte oprani pirinač i vodu da prekrije sastojke. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Na dno odgovarajuće posude za pečenje poređajte blanširan krompir, koji ste pre toga ocedili od vode.

Stavite drugi sloj smese od mesa, a odozgo završite kupusom i pirinčem.

Nalijte 1 šolju vode (ako je neophodno, tokom pečenja, dodajte još vode). Stavite posudu u zagrejanu rernu do 200 stepeni i ispecite dok ne bude gotovo.

Umutite jaja u posudi, dodajte kiselo mleko i pavlaku. Začinite solju i dopecite dok ne bude gotov preliv (treba da se dobije braonkasto-zlatasta preplanulost).

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: