Način pripreme
U unutrašnjost mini pekare stavite sve tečne sastojke, šećer i so. Pokrijte brašnom i uključite na program testo. Ostavite da se unutra zamesi i kad čujete signal da je nadošlo, izvadite ga.
Oblikujte lopte veličine pesnice u poređajte i u namazan pleh. Odozgo ih pospite uljem (cilj je da se ne uhvadi korica dok nadolaze).
Uvijte u krpu i ostavite da dobro nadođe, da bi se lakše razvlačilo. Stavite prst u testo i ako lako ulazi onda je gotovo. Uzmite jednu loptu i razvucite je kao mekiku. Unutrašnjost treba da se providi.
Čim primetite da se to dešava ostavite listove na stolu i počnite pažljivo da vučete ivice testa dok ne postanu jednako providne kao i sredina. Odsecite krajeve testa nožem. Obilno pospite uljem i posle stavite nadev.
Uvijte u rolat i poređajte u namazan pleh. Na isti način uradite i ostalim loptama. Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni.