Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Ukusan hleb u miltikukeru

Ukusan hleb u miltikukeru

Ukusan hleb u miltikukeru
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Evo, kako ćete, uz našu pomoć i minimalno učešće multikukera, pripremiti hleb sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • tipsko brašno - 150 g
  • ražano brašno - 100 g
  • so - 1 1/2 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • voda - 320 ml, mlaka
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i promešajte. Dodajte po malo vode i zamesite meko testo. Gotovo testo oblikujte u loptu.

Namažite silikonskom četkom kalup multikukera uljem. Stavite loptu testa u sredinu i uključite na program BAKE, podesite temperaturu na 60 stepeni, a vreme nadolaženja 45 minuta. Pritisnite dugme START.

Kad testo nadođe i udvostruči se, isključite režim i iz menija ponovo programirajte sa dugmetom BAKE, ali ovaj put na temperaturi 150 stepeni 55 minuta. 10 minuta pred kraj pečenja otvorite poklopac i pažljivo okrenite hleb da se ispeče ravnomerno.

Kad završite sa pečenjem okrenite hleb na rešetku. Hleb je veoma ukusan, mekan iznutra i sa hrskavom koricom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: