Bela jagnjeća sarma

Bela jagnjeća sarma
Fotografije: Paulina Stoyanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Ukusna jagnjeća sarma može da se pripremi i bez preliva - pogledajte kako!"

Potrebni sastojci

  • iznutrice - komplet za sarmu
  • pirinač - 400 g
  • so
  • biber
  • ulje - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite iznutrice /belu džigericu, creva, bubrege/ i stavite da se kuvaju u odgovarajućoj posudi. Za vreme kuvanja je dobro da skidate penu rešetkastom kašikom. Gotove iznutrice /treba da budu dobro kuvane/ isecite na komadiće.

Operite pirnač tekućom vodom uz pomoć rešetke.

Očistite luk i sitno ga isecite. Dinstajte u ugrejanoj masti. Dodajtne pirinač i pržite uz neprestano mešanje, dok se pirinač ne izbistri.

Dodajte isečene iznutrice, promešajte i sipajte proceđen bujon. Količina tečnosti treba da pokrijte pirinač /3:1/.

Začinite solju i pecite na tihoj vatri dok pirinač ne omekša i upije tečnost.

Gotovu sarmu od iznutrica pospite biberom. Možete servirati sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: