Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Aromatični kus-kus sa tikvicama i maslinama

Aromatični kus-kus sa tikvicama i maslinama

Aromatični kus-kus sa tikvicama i maslinama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Neodoljiva aroma se širi kuhinjom, a mi jedva čekamo da dođe podne Je l nam dolazite u goste?"

Potrebni sastojci

  • kus - kus - 6 kašika
  • tikvice - 1, srednja
  • so
  • masline - 10 komada, crne
  • bosiljak
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Kus-kus potopite u vruću i posoljenu vodu oko 10 minuta. Nije potrebno da ga kuvate. Kada nabubri, ocedite ga od vode.

Očišćenu tikvicu isecite na male kokcice. Prodinstajte ih u maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte oljuštene i sitno iseckane čenove belog luka.

Promešajte i dodajte masline, a zatim i kus-kus.

Mešajte neprestano 2-3 minuta. Posolite i dodajte bosiljak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: