Pogača sa sirom, kačkavaljem i tri vrste brašna

05/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Izazivamo vas da iznenadite sve sa ovom raskošnom pogačom sa tri vrste brašna, pa i sa kačkavaljem i sirom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano457
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 1 kesica
  • voda - 350 ml, mlaka
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • integralno brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • brašno - 400 g, belo
  • belance - 1 komad, za mazanje
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo u dubokoj posudi tri vrste brašna, stavljamo kvasac i ostavljamo da se aktivira.

Zamesimo srednje meko testo, koje ostavljamo da naraste oko 30-40 minuta. Nakon što je gotovo podelimo na dva dela.

Svaki deo razvijemo u koru i sa čašom isečemo krugove. U centar stavljamo kocku sira i kačkavalja.

Isečemo na četiri dela i pokrivamo sir i kačkavalj formirajući ružicu. Poređamo u posudu za pečenje.

Nakon što smo oblikovali pogaču ostavljamo da naraste još 20 minuta.

Namažemo belancem. Pečemo 35-40 minuta u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar