Krem supa sa tikvicom i šparglom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
06/01/2018
"Želite da sebi udovoljite nečim ukusnim - onda probajte ovu baršunastu krem supu sa tikvicom i šparglom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svo povrće na srednje velike parčiće. Ostavite nekoliko vrhova špargli za dekoraciju.

2. Zagrejte 25 grama od maslaca sa maslinovim uljem i izdinstajte prvo luk i celer dok ne omekšaju, posle stavite tikvicu i krompir, dodajte po malo soli u svako novo dodato povrće.

3. Kuvajte 3-4 minuta i ubacite i šparglu s belim lukom i korijander (strukove zelenog začina možete da stavite cele).

4. Nalijte vruć bujon i kuvajte oko 20 minuta ili dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo svo povrće. Dolivajte vodicu, koliko je neophodno. Dodatno začinite sa još soli i začina po želji (pogodni su estragon, peršun, beli biber, selen).

5. Sklonite sa vatre i stavite još 25 grama maslaca koji će se rastopiti skoro odmah i daće sjajan i lep izgled našem jelu. Pasirajte dok ne dobijete konzistenciju koju preferirate.

6. Zagrejte maslac na umerenoj do jakoj vatri i maslinovo ulje za krutone. Zapecite/ zapržite prvo vrhove špargli, a posle kriške hleba isečene na kocke do prijatne preplanulosti i hrskavosti.

7. Servirajte supu sa krutonima i ukrasom od špargli.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar