Način pripreme
Osušite svinjski vrat i pospite solju. U mesu napravite male proreze i u njih stavite isečene kriške belog luka.
U posudi pomešajte senf, med, soja sos, maslinovo ulje i začine. Sve promešajte, da dobijete gustu kašu i njom natrljajte meso. Pokrijte streč folijom i stavite da se marinira 12 sati u frižideru.
Najbolje da stavite uveče da se marinira i da odstoji tako celu noć.
Marinirano meso stavite u pleh. Odozgo prelijte ostalom marinadom, ako je ima. U pleh stavite grančice ruzmarina i majčinu dušicu. Sipajte vino i pleh pokrijte aluminijumskom folijom.
Pecite u rerni na 160 stepeni oko 3 sata. Nakon toga skinite foliju i oko mesa poređajte krompir i luk, očišćene, začinjene solju i biberom.
Jelo pecite dok meso ne dobije hrskavu koricu, a krompir ne omekša.
Komentari