Pogača sa sirom i kačkavaljem

12/01/2018
"Doručak je gotov i miriše toliko neodoljivo, da nećete sačekati da se ohladi "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano956
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 900 g
  • sir - 300 g, mrvljeni
  • kačkavalj - 200 g, izrendan
  • kvasac - 1 kockica
  • topla voda - 400 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • za potapanje testa
  • maslac - 50 g
  • mast - 4 supene kašike
  • ulje - 100 g
  • za premazivanje
  • ulje - 1 žumance sa 3 - 4 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u njega dodajte izmrvljen kvasac, šećer, so, sirće i ulje. Dodajte jaja i toplu vodu i zamesite meko testo.

Gotovo testo podelite na 6 lopti, stavite ih na rastojanju jedna od druge. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe /da se udvostruče lopte/ na toplom.

U odgovarajućoj dubokoj posudi rastopite mast sa maslacem. Dodajte ulje.

Loptu testa potopite u tri vrste masti i razvucite na koru prečnika oko 30 cm /razvucite rukama u plehu u kojem ćete peči/.

Pospite mtvljenim sirom i rendanim kačkavaljem i zatvorite drugom loptom testa, potopljenom u smesu u razvučenom rukama.

Oblikujte rolat, uvijte ga u suprotnom pravcu. Uvijte u oblik puža u sredini pleha. Tako oblikujte 2 rolata od preostale 4 lopte i uvijte oko prve, treba da se dodiruju ivicama.

Ostavite da nadođe još 10-15 minuta. Namažite žumancem, umućenim sa nekoliko kapljica ulja. Po želji možete posuti susamom, makom.

Preostalu mast od potapanja lopti možete dodati u uvijenu pogaču. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar