Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama

Pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Mislite da ne može ništa da vas prijatno iznenadi i tada probate Pileće batake sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama i shvatite da je život ... ukusan"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • šljive - 10 komada
  • vegeta - 1 kašika
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake operite, posolite ih i posipajte ih vegetom, pa ih stavite da se proprže u tiganju sa poklopcem. Možete sipati malo vode, a tokom prženja okrećite ih da se isprže sa obe strane.

Pirinač operite i uklonite koštice iz šljiva, a prvo ih potopite u vruću vodu.

Praziluk sitno iseckajte i stavite u tepsiju sa uljem, stavite u rernu, pa kada praziluk porumeni, sipajte i pirinač - treba zajedno da se zapeku, dok pirinač ne bude staklast.

Dodajte vodu - 4 šolje, začine, šljive i batake.

Pecite u rerni dok voda ne ispari i dok se sve ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: