Ruski peljmeni sa telećim i jagnjećim mesom

14/01/2018
"Peljmeni, i to ne bilo kakvi, nego sa dve vrste mesa - sada da vidimo kako ćete im odoleti "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za peljmene
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • mlaka voda - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
  • za nadev
  • jagnjeće meso - 300 g
  • teleće meso - 250 g
  • belance - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • biber
  • so
  • za bujon
  • teleći bujon - 3 kockica
  • voda - 2 l
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 200 g
  • mladi beli luk - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite tvrdo testo, uvijte ga u krpu ili foliju da se ne suši i ostavite da odstoji dvadeset minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme pripremite nade, pomešajte jagnjeće i teleće mleveno meso sa belancem, sitno iseckanim belim i crnim lukom, dodajte malo soli i bibera po ukusu.

Testo podelite na lopte i razvucite oklagijom preko brašnom posute radne površine. Staklenom čašom isecite krugove, u svaki stavite po jednu loptu od nadeva velićine ćuftice i pritisnite krajeve da dobijte polukrug, nakon toga sakupite i oblikujte nešto poput ruže. Ako rešite, možete napravii više peljmena i da ih zamrznite u zamrzivaču za brzo i ukusno prirpemljeno jelo, nije potrebno prethodno da se odmrznu pre kuvanja.

Peljmene spuštate jedan po jedan u vrelu vodu, u kojoj ste rastvorili teleći bujon, kašičicu soli i supenu kašiku ulja.

Kad peljmeni isplivaju na površinu bujona, merite oko 10 minuta i izvadite reštkastom kašikom.

Svaku porciju ukrasite kiselom pavlakom i strukovima mladog belog luka ili luka, pospite sveže mlevenim biberom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar