Čokoladni kolač sa krem bruleom

15/01/2018
"Fanovi smo svega što je sa krem bruleom "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 548
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni, obložite pleh za pečenje prečnika 20/20 cm, papirom za pečenje i namažite ga.

U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.

U posudi na vatri, na pari, rastopite izlomljenu čokoladu i maslac, nakon toga ih ostavite da se lepo ohlade.

U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok ne dobijete mekan krem i dodajte vanilu. Postepeno dodajte i pomešajte sa čokoladnom smesom. Nakon toga u nju dodajte smesu od brašna. Pažljivo promešajte spatulom i na kraju dodajte orahe.

Smesu sipajte u pripremljen pleh, poravnajte i stavite da se peče oko 30 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo. Gotov kolač ostavite da se ohladi u plehu.

Za krem brule pomešajte sveže mleko, pavlaku, žumanca i šećer i mešajte na vatri dok ne provri. Čim se krem malo zgusne, skinite ga sa vatre i u njega dodajte želatin, prethodno rastvoren.

Ostavite da se dobro ohladi. Rasporedite ga preko kolača i ostavite na 2-3 sata da se stegne. Varijanta 2: sipajte krem u špric ili špric sa tankim nastavkom i stavite krem na željena mesta.

Ostavite na hladnom 2-3 sata. Odozgo prelijte čokoladnom glazurom, pomešanom sa 1 supenom kašikom pavlake. Ostavite da se ohladi i servirajte čokoladni kolač sa krem bruleom isečen na komade.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar