Način pripreme
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni, obložite pleh za pečenje prečnika 20/20 cm, papirom za pečenje i namažite ga.
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
U posudi na vatri, na pari, rastopite izlomljenu čokoladu i maslac, nakon toga ih ostavite da se lepo ohlade.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok ne dobijete mekan krem i dodajte vanilu. Postepeno dodajte i pomešajte sa čokoladnom smesom. Nakon toga u nju dodajte smesu od brašna. Pažljivo promešajte spatulom i na kraju dodajte orahe.
Smesu sipajte u pripremljen pleh, poravnajte i stavite da se peče oko 30 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo. Gotov kolač ostavite da se ohladi u plehu.
Za krem brule pomešajte sveže mleko, pavlaku, žumanca i šećer i mešajte na vatri dok ne provri. Čim se krem malo zgusne, skinite ga sa vatre i u njega dodajte želatin, prethodno rastvoren.
Ostavite da se dobro ohladi. Rasporedite ga preko kolača i ostavite na 2-3 sata da se stegne. Varijanta 2: sipajte krem u špric ili špric sa tankim nastavkom i stavite krem na željena mesta.
Ostavite na hladnom 2-3 sata. Odozgo prelijte čokoladnom glazurom, pomešanom sa 1 supenom kašikom pavlake. Ostavite da se ohladi i servirajte čokoladni kolač sa krem bruleom isečen na komade.