Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa krem bruleom

Čokoladni kolač sa krem bruleom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Fanovi smo svega što je sa krem bruleom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1, 5 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • čokolada - 150 g, prirodna
  • maslac - 125 g
  • šećer - 200 g, braon
  • vanila - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada, velika
  • orasi - 100 g, iseckani
  • sveže mleko - 500 ml za krem
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 6 komada, žumanca
  • želatin - 25 g
  • pavlaka - 200 g, slatka + 1 - 2 supene kašike za glazuru
  • vanila - 1 kesica
  • čokoladna kuvertira - po želji za glazuru
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni, obložite pleh za pečenje prečnika 20/20 cm, papirom za pečenje i namažite ga.

U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.

U posudi na vatri, na pari, rastopite izlomljenu čokoladu i maslac, nakon toga ih ostavite da se lepo ohlade.

U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok ne dobijete mekan krem i dodajte vanilu. Postepeno dodajte i pomešajte sa čokoladnom smesom. Nakon toga u nju dodajte smesu od brašna. Pažljivo promešajte spatulom i na kraju dodajte orahe.

Smesu sipajte u pripremljen pleh, poravnajte i stavite da se peče oko 30 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo. Gotov kolač ostavite da se ohladi u plehu.

Za krem brule pomešajte sveže mleko, pavlaku, žumanca i šećer i mešajte na vatri dok ne provri. Čim se krem malo zgusne, skinite ga sa vatre i u njega dodajte želatin, prethodno rastvoren.

Ostavite da se dobro ohladi. Rasporedite ga preko kolača i ostavite na 2-3 sata da se stegne. Varijanta 2: sipajte krem u špric ili špric sa tankim nastavkom i stavite krem na željena mesta.

Ostavite na hladnom 2-3 sata. Odozgo prelijte čokoladnom glazurom, pomešanom sa 1 supenom kašikom pavlake. Ostavite da se ohladi i servirajte čokoladni kolač sa krem bruleom isečen na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: