Pile parmidžano

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pile parmidžano
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Melodija i mirisi od ukusa i teksture - ovaj recept je prava simfonija užitka"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 komada, pileći file
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • sos marinara - 2 šolje
  • mocarela - 250 g
  • parmezan
  • maslac
  • za marinara sos
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 iseckana čena
  • celer - 1 struk, sitno iseckan
  • šargarepa - 1 komad, sitno iseckana
  • paradajz sos - 2 pakovanja po 400 g
  • bosiljak - svež, nekoliko listova
  • lovorov list - 2 lista
  • so
  • biber
  • maslac - ako je potrebno
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite Marinara sos:

Ugrejte ulje u šerpi na umerenoj vatri. Propržite luk i beli luk oko 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte šargarepu i začinite solju i biberom. Pržite oko 5 minuta. Dodajte paradajz sos, bosiljak i lovorov list, i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad bude gotov, izvadite lovorov list i probajte. Ako je sos još uvek kiseo (od paradajza), dodajte malo hladnog maslaca. Kad se paradajz sos ohladi - ispasrajte.

Pripremite pile Parmidžano:

Pomešajte maslinovo ulje sa začinima. Začinite solju i biberom. Četkom namažite pileći file začinjenim uljem. Ugrejte tiganj na jakoj vatri. Pržite po dva minuta piletinu sa obe strane.

Stavite piletinu u pleh, prelijte marinara sosom. Iseckajte mocarelu na kriške i stavite na pileći file. Na kraju pospite sa nekoliko kašika parmezana i stavite male kockice maslaca preko piletine.

Jelo pecite ok 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: