Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kinesko jelo sa tri vrste mesa i povrćem

Kinesko jelo sa tri vrste mesa i povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Kinesko jelo sa tri vrste mesa i povrćem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nije obavezno da pripemite kinesko jelo sa tri vrste mesa, nego je mnogo ukusnije kada stavite tri vrste"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g, file
  • teleće meso - 200 g, file
  • pileće meso - 200 g, file
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • pirinčano sirće - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • soja sos - 50 ml
  • ulje - 30 ml, za meso
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • tikvice - 1/2 komada
  • luk - 1 glavica, crnog
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tri vrste mesa na tanke kriške širine oko jedan santimetar-dva. Pečurke i beli luk tanko isecie, šargarepu na debele trakice, tikvice podelite na tri dela i oljuštite uz pomoć ljuštilice za krompir, paprike isecite koso na krupne komade, a od luka napravite polumesec.

Stavite ulje u duboki vok tiganj na ugrejanu ringlu. Stavite prvo piletinu da se zaprži, promešajte i kuvajte na jakoj vatri nekoliko minuta. Izvadite na ubrus. Stavite svinjetnu na isti način i propržite je, izvadite i stavite teletinu. Meso se priprema veoma brzo, važno je da isečete na tanke komade, relativno jednake veličine.

Izvadite mast iz prženog mesa i sipajte ulje za povrće, ugrejte i stavite luk i beli luk, promešajte, pržite dok ne omekša i stavite šargarepu, tikvice, pečurke i paprike. Mešajte neprestano i kuvajte dok ne omekša svo povrće, šargarepa i paprika mogu fa ostanu hrskave.

U posudi pomešajte soja sos, skrob, šećer i sirće, promešajte i dodajte ovu smesu u tiganj.

Promešajte, kuvajte minut-dva dok se sos ne zgusne i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: