Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Kolenica u marinadi od meda i belog luka

Kolenica u marinadi od meda i belog luka

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Kolenica u marinadi od meda i belog luka
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 6
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Neodoljiva, prosto je neodoljiva ova krta marinirana kolenica. Probajte i uverite se"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika, balsamiko
  • beli luk - 2 čena
  • piment - 3 zrna
  • kumin - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • crno vino - 120 ml
  • bujon - 120 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, med, sirće, biber, alevu papriku, so, kumin i majčinu dušicu.

Promešajte smesu i sipajte iseckane čenove belog luka. Namažite kolenice ovom smesom i rukama lepo utrljajte u meso.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 3 sata da se marinira. Izvadite i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Stavite kolenice u dubok pleh, sipajte vino i bujon, stavite zrna pimenta i pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite ih u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 2 sata, nakon toga skinite foliju i pecite dok ne dobiju zlatnu boju još 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: