Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa svinjetinom i lukom

Janija sa svinjetinom i lukom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Janija sa svinjetinom i lukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Sočna svinjetina sa aromatičnim lukom - evo ga jedan proveren način za mužu pokažete poštovanje"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • luk - 1 glavica, crn
  • paradajz - 600 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • origano - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • peršun
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne komade, stavite ih u pleh, sipajte malo vode ili bujona i pecite dok ne dobije zlatnu boju na 200 stepeni, oko 30 minuta. Očistite luk i isecite ga sitno.

Stavite maslinovo ulje u dubok tiganj ili šerpu, ugretje i dodajte luk. Pržite dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju.

Izrendajte paradajz, stavite paradajz pire, promešajte i dodjate ih u luk. Začinite solju, alevom paprikom, biberom, lovorovim listom i šećerom. Promešajte i dodajte pečene ivice mesa.

Poklopite posudu i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 20 minuta, dok tečnost ne ispari.

Pospite peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: