Frikase sa ćufticama

19/01/2018
"Frikase sa gustim sosom i ukusnim ćufticama, to planiramo kuvati danas "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite malu glavicu luka i sitno je isecite. Stavite pirnač da se kuva u šerpi sa 1 šoljom vode, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U posudu stavite mleveno meso sa svim začinima, dodajte belance, luk i pirinač. Dobro promešajte mleveno meso i obilujte ćuftice.

U šerpu stavite litar i po vode da provri i rastvorite teleći bujon. Svaku ćufticu uvaljajte u brašno i skinite višak brašna. Stavite ćuftice u vreo bujon i kuvajte 15 minuta, nakon toga skinite sa vatre.

U šerpu stavite maslac, ugrejte i dodajte brašno, propržite i sipajte bijon iz ćuftice uz neprestano mešanje. U posudi umutite žumance sa dva jajeta, dodajte mleko, so, biber i majčinu dušicu.

Uz neprestano mešanje sipajte po malo od bujona u mlečnu smesu, da se temperature izjednače i nakon toga pažljivo sipajte u šerpu.

Dodajte ćuftice u dobijenu sos, probajte i procenite da li treba da dodate so ili biber. Kuvajte desetak minuta, mešajte da ne zagori po dnu. Po želji, prilikom serviranja pospite svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar