Način pripreme
Prosejte 1200 g brašna i napravite udubljenje u njemu. Preostalo brašno ostavite da dodavanje. Rastvorite kvasac u ugrejanom svežem mleku, stavite kašiku brašna i meda. Promešajte i ostavite da nadođe i da se udvostruči.
U udubljenje stavite so, jaja, sorće, kiselo mleko. Počnite da mesite testo, sipajte kvasac dok se potpuno ne integriše. Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti ili brašna, dok ne dobijete tvrdo, elastično i glatko testo, Dok mesite testo, udarite ga 100 puta o sto. To će napraviti testo vazdušasto i izuzetno meko.
Pokrijte testo i ostavite ga na toplom da nadođe i da se udvostruči ili utrostruči, jedan sat. Gotovo testo premesite i oblikujte pogaču po želji.
Stavite je u pleh, namažite žumancem, pospite semenkama i ostavite ponovo da nadođe 30 minuta. Za ovu kočičinu će vam biti potreban pleh, ne manji od 40 cm u prečniku.
Uključite rernu na 170 stepeni i pecite 40-45 minuta.