Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Dinstana teletina sa kačakavaljem

Dinstana teletina sa kačakavaljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Dinstana teletina sa kačakavaljem
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Čekajući najukusniju teletinu...."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g, od buta
  • biber
  • so
  • vino - 200 ml, belo
  • maslac - 50 g
  • bujon - 100 ml, od povrća
  • lovorov list - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke komade, izlupajte ih između folije, da ih malo istanjite. Svako parče pospite solju i biberom.

Stavite u pelh, sipajte bujon i vino, stavite lovorov list i ponovo začinite biberom.

Preko svakog parčeza mesa stavite malo maslaca i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Stavite pleh u ugurejanu rernu na 170 stepeni i dinstajte meso jedan sat.

Izvadite pleh, skinite foliju i pospite rendanim kačkavaljem između mesa.

Vratite pleh u rernu i pecite još 10 minuta dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: