Bela pileća supa

23/01/2018
"Pileća supa sa belom zaprškom, koja će postati omiljena svim ljubiteljima mlečnih supi "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano794
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite povrće - krompir i šargarepu isecite na sitnije komade, a celer - na krupne kriške. Uzmite šerpu i stavite sve sastojke za supu, bez mesa i fide, sipajte 3 litre vode i stavite na vatru. Ugrejte i ostavite da provri, nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte povrće 10 minuta.

Isecite pileće meso na komadiće, skinite šerpu sa vatre i rešetkastom kašikom pažljivo izvadite povrće. Izvadite celer i zrna bibera. Procedite bujon i vratite ga u šerpu, ponovo stavite na vatru, stavite ivice mesa u bujon i stavite povrće.

Ostavite da provri i kuvajte još 15 minuta, stavite fidu i nakon 5 minuta dodajte zapršku, napravite je od umućenih jaja sa kiselim mlekom.

Pažljivo sipajte malo od bujona tako da se poravnaju temperature i tek onda pažljivo sipajte zapršku uz neprestano mešanje. Isključite ringlu, stavie malo maslaca u supu i servirajte je toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar