Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hleb sa paradajzom i suvim začinima

Hleb sa paradajzom i suvim začinima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Hleb sa paradajzom i suvim začinima
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Miris sušenog paradajza, koji se širi iz kuhinje, vas obuzima i bukvalno vas vuče za nos do stola"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • voda - 220 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • so
  • jaja - 1 komad
  • masalc - 50 g
  • sirće - 1 kašičica
  • za premazivanje
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • majčina dušica - 2 struka, suv
  • origano - 2 struka, suv
  • bosiljak - 1 struk, suv
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • suvi paradajz - 5 komada u maslinovom ulju
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i rastvorite kvasac, zajedno sa prstohvatom šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno, stavite jaje, so, sirće i polovinu maslaca.

Zamesite testo tako što dodate kvasac, ako je potebno dodajte još maslaca, brašno i zamesite. Oblikujte testo na loptu i ostavite na jedan sat (pokriveno) da nadođe.

U posudi isecite suvi paradajz, dodajte maslinovo ulje, paradajz pire i izmrvite začine. Stavite biber i promešajte smesu dok se svi sastojci ne pomešaju.

Gotovo testo podelite na male lopitice veličine ping-pong loptice. Namažite pleh preostalim maslacem.

Jednu stranu svake lopte potopite u smesu od paradajza i poređajte u pleh. Pokrijte i ostavite da nadođe još 30 minuta.

Ugrejte rernu na 150 stepeni i stavite hleb da se peče 30 minuta, nakon toga pojačajte rernu na 170 stepeni i pecite još 20 minuta, dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: