Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa lukom i pavlakom

Pileći želuci sa lukom i pavlakom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pileći želuci sa lukom i pavlakom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Vreme je za jedan stari bugarski recept za prave poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 1 kg
  • luk - 500 g
  • šargarepa - 2 kom.
  • kisela pavlaka - 400 g
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • kačkavalj - 150 g (po želji)
  • začini - 1 kašičica, za piletinu
* merne jedinice

Način pripreme

Želuce očistiti, pa ih kuvati u posoljenoj vodi oko pola sata u ekspres loncu. Deo bujona ostaviti sa strane.

Šargarepe narendati i naseći luk. U dubokom tiganju zagrejati maslac i maslinovo ulje, pa upržiti luk i šargarepu.

Naliti 50 ml bujona, pa pokriti poklopcem i kuvati desetak minuta. Kada se tečnost ispari, dodati i želuce. Upržiti ih i dodati začine.

U posebnoj dubokoj posudi mikserom umutiti pavlaku i 50 ml bujona. Dobijenu smesu sipati u želuce i promešati. Kada počne da vri, dodati i narendan kačkavalj i ponovo promešati. Jelo skloniti sa vatre, kada se sos zgusne.

Napomena: Kačkavalj se dodaje po želji. Ukoliko ne stavite, moraćete da mešate jelo malo duže, na tihoj vatri, pa da ga tada sklonite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: