Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileće meso sa pečenim paprikama i paradajz sosom

Pileće meso sa pečenim paprikama i paradajz sosom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pileće meso sa pečenim paprikama i paradajz sosom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Krto meso i aromatičan sos - čak i da niste gladni, želeće da ga probate"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, file
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 4 koamda, crvene
  • paradajz - 5 koamda
  • ulje - 100 g
  • šećer - 1 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - 3 - 4 zrna
  • peršun - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo paprike od semenki.

Ispečemo ih i oljuštimo, nakon toga ih isečemo na komade.

Oljuštimo paradajz i isečemo i njega na komade.

U duboku posudu stavljamo paradajz i kuvamo ga 10 minuta. Nakon toga ga pasiramo i stavljamo isečene pečene paprike, 3-4 kašike ulje, šećer, biber i so po ukusu.

Isečemo pileće meso na srednje komade. Luk sitno iseckamo.

U tiganju ugrevamo 4-5 supenih kašika ulja i stavljamo luk, a nakon toga i meso da se zaprži.

Malo posolimo. Pržimo oko 10 minuta, nakon toga prebacujemo meso u paradajz i paprike.

Sve dobro promešamo i ostavljamo da se krčka još 20-30 minuta.

Mešamo s vremena na vreme.

Na kraju dodajemo sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: