Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Riblja čorba»Supa od lososa sa šparglama

Supa od lososa sa šparglama

ZoriZori
Guru
8932865k
Supa od lososa sa šparglama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Božanstven ukus i svež miris mirođije - izazov kojem želite da se prepustite"

Potrebni sastojci

  • špargle - 250 g
  • sirće - 3 supene kašike
  • losos - 300 g (file)
  • maslac - 60 g
  • brašno - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 150 ml
  • pavlaka - 100 ml (za kuvanje)
  • šećer - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • mirođija
  • biber
  • so
  • soja sos - nekoliko kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Špargle operite hladnom vodom i očistite, odvojite deo stabla od glavnog dela. Najbolji način je da istovremeno uhvatite osnovu i vrh i da malo savije u pravu prema osnovi - tamo gde se prelomi, to je višak, on se baca.

Drugi nači je da nožem odsečete oko 3 cm od osnove.

Ljuštilicom za povrće oljuštite špargle (od glave ka osnovi) vežite u snop konopcem i stavite u duboku posudu sa hladnom vodom, ugrevajte lagano dok ne provri. Kad pvoda provri u nju dodajte kašičicu soli i 3 supene kašike sirće.

Blanširajte 10 minuta, nakod toga i h izvadite iz vode, nemojte bacati vodu.

U istu vodu stavite filete lososa. Kuvajte oko 5-6 minuta, nakon toga izvadite uz pomoć rešetkaste kašike i kad se ohladi isecite na komade.

Štapnim mikseom ispasirajte špargle sa delom vode koju ste prethodno sačuvali.

U dubokom tiganju kratko propržite maslac sa brašnom uz neprestano mešanje. Postepeno, nemojte prestajati da mešate, dodajte mleko, pavlaku za kuvanje i pire od špargli. Smanjite ringlu i ostavite supu da se krčka desetak minuta. Ako je porebno razredite odvojenom vodom.

Začinite solju, biberom, prstohvatom soli i sokom od limuna. Dodajte losos, isečen na komade.

Pre serviranja u svaku porciju dodajte nekoliko kapljica soja sosa i lagano promešajte.

Supu ukrasite listićima sveže mirođije.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: