Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kroketi»Kroketi od cvekle i krompira

Kroketi od cvekle i krompira

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Kroketi od cvekle i krompira
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Hrskavi spolja, meki iznutra i mnogo ukusni - dođite da ih zajedno probamo"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 komad, srednje veličine
  • krompir - 3 komada, krupniji
  • mladi luk - 1 struk
  • jaja - 2 komada, mala
  • kari
  • so
  • peršun - svež
  • suvi hleb - 1 kriška ili 2 - 3 supene kašike prezle
  • kukuruzno brašno ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo cveklu i krompir. Oljuštimo i ponovo operemo.

Cele ih uvijamo u list aluminijumske folije za pečenje. Stavljamo ih u jaku rernu i pečemo dok ne bude gotovo, oko 35-40 minuta, zavisi od jačine rerne.

Pečenu cveklu i krompir pažljivo izvadimo iz folije, da se ne bismo opekli od pare koja se stvorila. Ostavimo da se ohladi.

U posudi izgnječimo krompir viljuškom, a cveklu izrendamo. U njih dodajemo sitno isekan mladi luk, kari, so, isečen peršun i krišku hleba, potopljenu u vodu i dobro oceđenu, ili možemo staviti 2-3 supene kašike prezle - kako više volimo.

Dodajemo jaja i dobro promešamo. Od smese vlažnim rukama oblikujemo krokete i uvaljamo ih u kukuruzno brašno, posle u umućeno jaje, i ponovo u kukuruzno brašno.

Stavimo ih u pleh, namazan uljem, i svaki kroket takođe premažemo uljem uz pomoć četke. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Spolja su hrskavi, a unutra meki.

Serviramo sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: