Način pripreme
Stavljamo očišćenu i opranu piletinu, u mom slučaju belo meso, da se kuva. Skuvajte i šargarepu. Uporedo sa tim možemo napraviti smesu za palačinke - umutimo 2 od četiri jajeta, dodajemo oko 700-800 ml svežeg mleka i brašno, koliko je potrebno, da smesa bude dovoljno gusta - kao boza na primer. Možemo dodati prstohvat soli. Dobijamo 10-12 palačinki, u zavisnoti od debljine.
Kad palačinke budu gotove, pripremamo nadev. Izrendamo sve sastojke - kisele krastavčiće, šargarepu, prethodno skuvanu, kačkavalj, sir i sitno isečemo pileće meso. Dodajemo majonez po želji.
Svaku palačinku mažemo gotovom smesom i uvijamo u rolat. Poređamo u pleh i prelivamo prethodno pirpremljenom smesom od 2 jajaeta, prestalog svežeg mleka - 300 ml i rendanog kačkavalja. Začinimo vegetom.
Prelijemo palačinke i pečemo oko 30 minuta na 200 stepeni.