Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Rebrasta pogača

Rebrasta pogača

NebojsaNebojsa
Početnik
92723
Rebrasta pogača
Fotografije: Nebojsa
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Volite pogače? Kada probate ovaj recept, volećete ih još više!"

Potrebni sastojci

  • 550 grama brašna
  • - 100 grama masti ili margarina
  • - 2, 5 dcl. toplog mleka
  • - 1 kašičica soli (ili po ukusu)
  • - još malo rastopljenog margarina
  • - 1 suvi kvasac
  • - kašičica šećera, kašičica brašna i 1 dcl toplog mleka
  • - 1 jaje sa malo soli za premazivanje(ja stavim i malo susama)
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, šećer, brašno pomešati sa 1 dcl toplog mleka, pokriti i stavi na toplo da kvasac naraste. U brašno umešati mast( ili margarin) , so, nadošli kvasac i mleko. Umesiti glatko testo. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.

Sada testo podeliti na dva nejednaka dela.( sa malom razlikom) Manji deo razvaljati u četvrtasto, premazati sa rastopljenaim margarinom ili mašću i seći na trakice širine oko 1-1, 5 cm. širine, ali ne do kraja. Sve se mora držati zajedno.

Testo se uvija od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uviti u obliku puža.Isto postuptii i sa većim testom, te ga omotati oko manjeg. Prekriti i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje uješati malo soli premazati pogaču i stavi da se peče u podmazanoj tepsiji na 180 stepeni oko 35 minuta. (zavisi od rerne).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Čista desetka
09.02.2021 23:39