Način pripreme
Kvasac, šećer, brašno pomešati sa 1 dcl toplog mleka, pokriti i stavi na toplo da kvasac naraste. U brašno umešati mast( ili margarin) , so, nadošli kvasac i mleko. Umesiti glatko testo. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.
Sada testo podeliti na dva nejednaka dela.( sa malom razlikom) Manji deo razvaljati u četvrtasto, premazati sa rastopljenaim margarinom ili mašću i seći na trakice širine oko 1-1, 5 cm. širine, ali ne do kraja. Sve se mora držati zajedno.
Testo se uvija od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uviti u obliku puža.Isto postuptii i sa većim testom, te ga omotati oko manjeg. Prekriti i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje uješati malo soli premazati pogaču i stavi da se peče u podmazanoj tepsiji na 180 stepeni oko 35 minuta. (zavisi od rerne).
Komentari