Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa kroasanima i krem bruleom

Torta sa kroasanima i krem bruleom

ElzaElza
Šegrt
3231064
Torta sa kroasanima i krem bruleom
Fotografije: Elza
2 / 3
12/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Tražili smo savršenu tortu i stali smo kod ove - torta sa kroasanima i krem bruleom"

Potrebni sastojci

  • za donju koru
  • keks - 1 pakovanje (220 g)
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • puding od čokolade - 1 kesica, dr. Oetker
  • sveže mleko - 200 ml, za potapanje keksa
  • za drugu koru
  • kroasani - 6 komada, sa čokoladom
  • pavlaka - 800 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1/2 šolje (ako pavlaka nije slatka može i cela šolja)
  • žumanca - 8 komada
  • želatin - 1 komad
  • voda - 50 ml, za rastvaranje želatina
  • za preliv
  • pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo od brule krema, potrebno je vremena da bi se stegao. U posudu stavljamo pavlaku i sveže mleko i ugrevamo, ne treba da provri. Umutimo žumanca sa šećerom i u njih sipamo ugrejanu pavlaku, uz neprestano mešanje. Stavljamo posudu na paru. Voda ne treba da dodiruje posudu sa smesom. Mešamo neprestano 15-20 minuta.

Krem ne treba da provri.

Rastvorimo želatin sa 50 ml vode da nabubri. Dodajemo ga u fil i mešamo dok se potpuno ne rastopi, pokrijemo streč folijom da se ne uhvati korica. Stavljamo posudu sa kremom u posudu sa hladnom vodom da se ohladi i stegne, konsistencija treba da bude malo gušća od boze.

Stavimo 400 ml mleka da provri, puding rastvorimo sa preostalim mlekom i šećerom i sipamo u toplo mleko. Mešamo dok se ne dobije gladak krem.

U kalup za tortu, prečnika 26-28 cm poređamo jedan red keksa, potopimo ga u sveže mleko. Izmolimo keks i popunimo praznine. Sipamo 1/2 kesam preko keksa. Poređamo drugi red keksa i prelijemo preostalim čokoladnim kremom.

Preko njega stavljamo 1/3 brulea. Poređamo kroasane i prelijemo ostalim kremom. Stavimo u frižider da se stegne, najbolje na jednu noć.

Za završetak torte sam ugrejala 100 ml pavlake i u nju stavila izlomljenu čokoladu. Mešamo dok ne postane glatko. Kašikom sam našarala tortu. Ukras je po izboru.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: