Oreo torta sa maskarponeom

ElenaElena
Početnik
237455
Oreo torta sa maskarponeom
Fotografije: Elena
2 / 4
13/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
12
"Čovek najviše žali za tortama koje nije pojeo, kažemo vam da znate"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 2 šolje
  • majonez - 200 g
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • voda - 11/2 šolje
  • za fil
  • maskarpone - 100 g
  • krem sir - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • keks oreo - 325 g
  • za dekoraciju
  • priridna čokolada - 1 komad
  • pavlaka - 100 ml, za mućenje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosevamo brašno sa praškom za pecivo i dodajemo šećer i kakao. Dobro promešamo da se dobije homogena smesa. Dodajemo majonez i vodu, nastavljamo da mutimo.

Podelimo smesu na tri dela, obložimo pleh prečnika oko 20 cm papirom za pečenje, i pečemo tri kore jednu nakon druge u prethodno ugrejanoj rerni na 180 sepeni oko 20 minuta. Možemo rasporediti smesu i u tri jednaka pleha i tako da ih ispečemo.

Fil pripremamo tako što umutimo maskarpone sa šećerom u prahu, a nakon toga dodajemo i krem sir. Na kraju dodajemo prethodno umućenu pavlaku na sneg. Odvojimo jedan deo fila za premazivanje i dekoraciju torte.

U ostalu smesu dodajemo polovinu keksa, izmrvimo ih. Sastavljamo tortu tako što ređamo koru, pola fila, koru, drugu polovinu fila i završavamo korom.

Namažemo tortu sa oko 2/3 odvojenog fila. Prepolovimo jedan deo preostalim keksa i zalepimo po osnovi torte kao borduru. Stavljamo u frižider na oko 2-3 sata.

Pripremamo ganaš tako što ugrejemo pavlaku i u njoj rastopimo čokoladu. Mešamo dok se potpuno ne rastopi čokolada. Ostavljamo da se ohladi.

Vadimo tortu iz frižidera i prelivamo je ganašem odozgo. On će se efektno razliti po ivicama torte. Izmrvimo malo keksa odozgo, napravimo ružice i stavljamo keks uspravno. Lepo je da torta odstoji jedan dan da bi keks omekšao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: