Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od pirinča»Ćufice sa pirinčem i šargarepom

Ćufice sa pirinčem i šargarepom

Ćufice sa pirinčem i šargarepom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ukusne ćuftice bez mlevenog mesa - misija nije samo moguća, nego i veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 4 supene kašike, kuvan
  • belo vino - 100 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • pirinčano brašno - 3 supene kašike
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač iskuvajte ga u posoljenoj vodi, pomešanoj sa belim vinom, posle ga ocedite.

Šargarepu oljuštite i izrendajte, luk i čen belog luka sitno isecite.

Pomešajte u posudi kuvani pirinač, jaje, izrendanu šargarepu, luk, beli luk i pirinčano brašno. Začinite solju, biberom i sitno iseckanim peršunom.

Promešajte da dobijete gustu kašu.

Ugrejte ulje, uzmite velikom kašikom i sipajte u ulje.

Pržite na četvrtom stepenu sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju. Pazite, ponekad prska.

Izvadite na salvetu da upije višak masti i serviraje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: