Pica pogača

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
16265
Pica pogača
Fotografije: Galya Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
"Uzimate dva najbolja recepta, kombinujete ih i ... jedete aromatičnu picu pogaču"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 - 900 g
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 100 ml
  • voda - 300 ml
  • nadev
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 3 glavice star
  • mladi luk - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • kačkavalj - 50 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno, napravimo udubljenje i sipamo kvasac, so i ulje. Postepeno dodajemo vodu i zamesimo testo.

Ostavljamo ga da nadođe i delimo na dva dela, jedan manji i jedan veći. Ostavljamo ga da nadođe još 15 minuta. Premesimo veće parče, razvlačimo ga dlanom i stavljamo u namazan pleh, tako da prelazi preko ivica.

U međuvremenu pripremamo nadev. Propržimo mleveno meso sa lukom i dodajemo začine.

Sipamo nadev na testo i presavijamo unutra. Odozgo stavljamo manji deo testa, razvučeno na tanaku pogačicu.

Stavljamo u ugrejanu rernu i pečemo na 250 stepeni 45 minuta.

10 minuta pre nego što izvadimo, posipamo rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: