Dupla zimska supa sa graškom

26/02/2018
"Čim napolju padne temperatura, pripremite duplu supu od graška - probajte i videćete zašto "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano289
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, zamznut
  • grašak - 100 g, suv, oljušten
  • pileći bujon - 700 ml
  • viršle - 100 g, dimljene
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 3 struka, beli deo
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 1 komad, kuvan
  • đumbir - 1 kašičica, sveže izrendan za posipanje
  • menta - 1 supena kašika, sveža ili suva
  • so - po ukusu
  • biber - mleven
  • parmezan - 50 g
  • đumbir - 1 prstohvat, sveže izrendan za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Miris mente i đumbira daje prijatan kontrast ovoj zimskoj supi sa ukusom dimljene viršle.

U odgovarajućoj šerpi ugrejemo maslinovo ulje. Na kratko propržimo komadiće dimljene viršle. Izvadimo na ubrus.

U istoj masti sotiramo sitno iseckan luk i čen belog luka.

Dodajemo mladi luk, đumbir i mentu. Poklopimo posudu i dinstamo 5 minuta. Sipamo pileći bujon i stavljamo suvi grašak.

Kad provri smanjujemo vatru i ostavljamo da se krčka oko 40 minuta. Dodajemo zamrznut grašak, promešamo supu i osavljamo je da vri na tihoj vatri dok se grašak ne skuva.

Odvojimo 1/3 supe i pasiramo je, dodajemo i kuvani krompir da bi bilo gušće. Vraćamo ponovo u šerpu i dodajemo komadiće viršle.

Začinimo solju i biberom i ostavljamo na vatri 5-7 minuta. Serviramo u ugrejanum posudicama.

Posipamo parmezanom i prstohvatom sveže izrendanim đumbira. Ukrašavamo grančicama mente i serviramo sa hrskavim brusketima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar